June 14, 2024

Vaikka se onkin viihdyttävää vain katsomalla, mitä kamppailulajeissa on kyse, se voi olla myös erittäin hyvä itsepuolustusmuoto. Monet kamppailulajityylit opettavat ja perustavat tekniikansa vastatoimenpiteenä tartuntaa ja suoraviivaisia ​​hyökkäyksiä vastaan. Jos olet kiinnostunut hankkimaan sellaisen, seuraavat 3 parasta hyödyllistä kamppailulajityyliä, jotka valitaan usein itsepuolustustarkoituksiin.

Potkunyrkkeily

On olemassa useita muita kamppailulajeja, jotka vaikuttivat potkunyrkkeilyn syntymiseen, kuten Muay Thai. Itsepuolustukseen potkunyrkkeily keskittyy salamannopeiden lyöntien ja potkujen eri tyyleihin ja versioihin, jotka häiritsevät ja jättävät vastustajasi hämmentyneeksi. Nopeus ja tekniikat ovat sellaiset, että pystyt häiritsemään ja huijaamaan vihollisen vartioimaan tiettyä kohtaa kehossaan ja siirtyä sitten nopeasti muihin haavoittuviin “aukoihin”. Tyyli keskittyy sellaisiin äärimmäisiin nopeuksiin, että hyökkääjällä ei ole tarpeeksi aikaa reagoida rikokseen. Se voi olla tappavaa, jos osaat suorittaa tekniikat tehokkaasti ja nopeasti. Se pakottaa hyökkääjän alistumaan, että taistelu on jo ohi muutamassa sekunnissa.

Wing Chun

Wing Chun on osa sekoitettua taistelulajityyliä, jota Bruce Lee käyttää mestarinsa Yip Manin opettamana. Wing Chun keskittää lyöntejä ja potkuja henkilön heikkoihin kohtiin, kuten rintaan ja päähän. Kun vastustaja saa lyönnin toistuvasti, hän on lopulta liian kipeänä jatkaakseen taistelua. Wing Chun on myös tapa käyttää puolustusta täydellisenä hyökkäyksenä. Estä ensin tuleva hyökkäys yhdellä kädellä ja vastaa heittämällä lyönti suoraan rintakehään ja lyömällä vastustajan “keskipisteeseen” saadakseen hänet pois tasapainosta.

Karate

Karate on hyvin ainutlaatuinen hyökkäyksen ohjauksen muoto. Useimmat toteutetut hyökkäykset heitetään suoraan vastustajaan kaaren sijaan. Koska hyökkäykset päähän ja kasvoihin ovat aivan liian ilmeisiä, karate keskittyy lyömään muita heikkoja kohtia, kuten lantiota. Vakiotekniikka, jota karate suorittaa, on ohittaa saapuva hyökkäys ja vastata lyömällä vastustajan kättä, minkä jälkeen tapahtuu kova lyönti vatsaan. Oikealla koulutuksella uhri voi helposti astua ulos vaara-alueelta hyökkääjän luota.